Sienna Studio

This 16,000 SF space was designed for the Sienna architectural firm in downtown Portland. Located in the landmark Pietro Belluschi Equitable Building, the project was deferential to the existing building’s geometry and took cues from Belluschi’s murals in the building’s lobby.

 

The idea was to add another layer of form behind the rectilinear facade. A large undulating curved mezzanine was designed to give the project a strong presence from the street during the day and night and to add two additional studio spaces to the former bank space.

 

The space was taken down to bare concrete structure and then walls were added in as infrequently as possible to define programmed space.

 

The goal of the project was to create an office space that was dynamic and studio-like, while expressing the nature of buildings with exposed structure, electrical and mechanical systems.